Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Μαθητές Α1-Α2
Δείτε την ταινία του Ντίνου Δημόπουλου Τα δελφινάκια του Αμβρακικού πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο και προσέξτε πώς αποδίδονται οι σκηνές του αποσπάσματος Ο Σαρλό και το αθάνατο νερό. Στη συνέχεια διατυπώστε την άποψη σας με τη μορφή σχολίου στο ιστολόγιο.


https://www.youtube.com/watch?v=sj7zxOlKH70


15 σχόλια:

  1. Η ταινία τα δελφινάκια του Αμβρακικού ήταν εκπληκτική, αλλά ποιο πολύ μου άρεσε το κομμάτι με τον Σαρλό. Ήταν πάρα πολύ ενδιαφέρον και συγκινητικό, δεν ήταν σαν το βιβλίο. Πιστεύω ότι ήταν το ποιο ενδιαφέρον κομμάτι της ταινίας για αυτό έδωσε και περισσότερη βαρύτητα στο κομμάτι αυτό.Κατά την γνώμη μου πιστεύω ότι τα είπε πολύ αναλυτικά.[Βαγγέλης Π.]Τμήμα Α2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην ταινία αυτή και ειδικά στο κομμάτι που ο Πέτρος παει στον κινηματογράφο πιστεύω ότι στο βιβλίο τα διηγείται πιο αναλυτικά και εχει πιο ενδιαφέρον .Στη ταινία προσπερνάει γρήγορα το κομμάτι που πάνε στον κινηματογράφο και δείνει περισσότερη βαρύτητα στο πρόβλημα του Πάνου.(Βασίλης Π.)Τμήμα Α2'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι σκηνές του κειμένου αποδίδονται παρα πολύ εύστοχα όσο αφορά.τη μορφή της ζωής των ανθρώπων της εποχής καθώς και τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν.όσο αφορά τα συναισθήματα των παιδιών και κυρίως του Πέτρου όπως ο φόβος η ανακούφιση η μαγεία η αγωνία η λακταρα στο βιβλιο αποδίδονται καλύτερα στο βιβλίο καθώς περιγράφονται πιο αναλυτικά. Η απεικόνιση του τοπίου της εποχής είναι πολύ επιτυχημένη καθώς και οι συνθήκες ζωής. Λευτέρης Α. Τμήμα Α1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην ταινία δεν τα δείχνει αναλυτικά όπως στο βιβλίο.Κατά την δικιά μου γνώμη το απόσπασμα που είχε στο βιβλίο ήταν πιο ενδιαφέρον από ότι στην ταινία, γιατί στην ταινία δίνη πιο πολύ βάρος στο πρόβλημα που έχει ο Πάνος.(Μάξιμος Μ.) Τμήμα Α2'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στην ταινία τα δελφινάκια του Αμβρακικού, το απόσπασμα που μας δίνει το βιβλίο το αναπαριστά πολύ σύντομα και περιληπτικά και κάποιες σκήνες δεν τις έχει καθόλου το έργο.Επίσης κάποιους διαλόγους ο σκηνοθέτης τους έχει παραλείψει πιθανόν για να κερδίσει χρόνο.Στο βιβλίο πιστεύω πως έχει περισσότερο ενδιαφέρον η συγκεκριμένη σκηνή επειδή μας περνάει τα συναισθήματα του Πέτρου με λεπτομέρεια πριν και κατά τη διάρκεια του έργου(με τον Σαρλό).Ο σκηνοθέτης προτίμησε να δώσει βάρος στο πρόβλημα που έχει ο Πάνος και στην βοηθεία-αλληλεγγύη που του δείχνουν ο Πέτρος και η Ανθούλα.
    (την ταινία τη βρηκα ενδιαφερον)

    Χρήστος Ρ. Α2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ, ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ. Η ΣΚΗΝΕΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΠ ΟΤΙ ΤΙΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ. ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΟΜΟΡΦΑ ΝΤΥΘΗΚΕ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ ΠΡΙΝ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΔΕ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΔΙΗΓΗΘΕΙ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΙΟ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ. (ΜΑΝΩΛΗΣ Α. Α1)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑ...ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΟΧΙ...π.χ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΟΧΙ...ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΔΙΝΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΒΑΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ.ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΩΜΗ ΜΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΤΡΟ.(ΙΩΑΝΝΑ Μ. Α2)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Mou arese giati htan mia wraia peripeteia me zwntanes perigrafes kai arketes sugkinhtikes eikones .Mou arese akoma giati mas deixnei th dunamh ths filias anamesa se duo paidia toso diaforetika .Telos moy arese giati arketes fors me ekane na sugkinh8w me ton Petro, thn An8oula kai to Pano , to arrwsto filo toys kai thn poreia ths arrwstias tou. Nomizw poio analutika ta eipe to ergo .(Xpistina N) A2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κατα την γνώμη μου το εργο είναι πολύ ενδιαφέρον.Αρχικά μας μιλάει για τον Πέτρο ο οποίος δεν ήταν μαθημένος για τον κινηματογράφο,πηγε πρώτη φορά με την ανθούλα οπου πρώτη φορά είδε ταινία..Η συγκεκριμένη ταινία 'Τα δελφινάκια του αμβρακικού αποκαλύπτονται τα συναισθήματα του Πέτρου προς την ταινία..Στο κείμενο τα λεει περισσότερο αναλυτικά παρο'οτι στην ταινία ηταν πολύ συγκινιτικό και ενδιαφέρον..στο βιβλίο αποδίδονται πιο καλά τα συναιθήματα του Πέτρου πρός τον Πάνο..Ο Πέτρος ανακουφίστηκε βλέποντας το τελος της ταινίας(Νατάσσα Ρ.Α2)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μου άρεσε η ταινία ! Στο κείμενο μας μιλάει για τον Πέτρο ο οποίος θα πήγαινε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο τα συναισθήματα και την προαιτοιμασία του ενώ στην ταινία για την βοήθεια , με διάφορους τρόπους,που πρόσφεραν τα 2 παιδιά στον Πάνο παρ' όλη την φτώχεια που περνούσαν εκείνη την εποχή (Άσπα Μ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η ταινία ήταν καταπληκτική, ενδιαφέρον και πολύ συγκινητική, Μας μιλάει για την φιλία τριών παιδιών αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν. Μία εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις.Σε κάποιες σκηνές δάκρυσα αλλά και σε άλλες ένιωσα οργή για τον τρόπο που αντιμετώπιζαν τον Πάνο οι κάτοικοι του χωριού, Τα συναισθήματα είναι πιό έντονα στην ταινία φυσικά,Επίσης μου έκανε εντύπωση η όμορφη και αγνή φιλία των τριών παιδιών αλλά και η θέληση που είχαν για να βοηθήσουν τον Πάνο παρά τις δύσκολες συνθήκες εκείνης της εποχής. ΦΩΤΕΙΝΗ Π. (Α2)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η ΤΕΝΙΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ...Ο ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΕΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ...ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΞΑΝΑΠΑΕΙ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΥΣΕ..ΟΤΑΝ ΕΦΤΑΣΑΝ ΕΙΧΕ ΜΗΝΕΙ ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΕΙΚΟΝΑ ΝΟΜΟΙΖΕ ΠΩΣ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ...Ο ΠΕΤΡΟΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΦΙΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΤΗΛΕΩΡΑΣΗ( ΣΤΕΛΛΑ.Τ Α2)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η ταινία ήταν ενδιαφέρον και πολύ συγκινιτική.Μου άρεσε γιατι μιλάει και το βιβλίο και η ταινία για τι σχέση που έχουν μεταξύ τους και τα τρία παιδιά,αλλά δεν τα λέει τόσο αναλυτικά όπως το βιβλίο.Ακόμα μου άρεσε που προσπαθούσαν να βρούν το αθάνατο νερό για να βοηθήσουν το φίλο τους.(ΑΡΣΙΝΟΗ Φ. Α2)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η ταινία μας πάει πολλά χρόνια πίσω,στα χρόνια της φτώχιας που οι άνθρωποι κυρίως των χωριών αντιμετώπιζαν πολλές δυσκολίες κυρίως οικονομικές.ΟΙ άνθρωποι όμως ήταν πιο αγαπημένοι και αυτό φαίνεται από την ιστορία των τριών φίλων του Πέτρου,της Ανθούλας και του Πάνου.Αυτό που με στεναχώρησε ήταν η αντιμετώπιση των ανθρώπων του χωριού στην αρρώστια του Πάνου,αλλά και τη μεγάλη έκπληξη που ένιωσε ο Πέτρος όταν έσβησαν τα φώτα,και όταν άρχισε να προβάλετε η ταινία.Με συγκίνησε η αθώα σκέψη του,και ο αυθορμητισμός του στο να βοηθήσει το παιδάκι της ταινίας και στο να πει στον Σαρλό να φέρει το αθάνατο νερό στον Πάνο.ΣΤΕΛΙΟΣ.Σ.[Α΄2].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η ταινία ήταν ενδιαφέρον και πολύ συγκινιτική.Μας άρεσε γιατί δίχνει ότι είμαστε όλοι ίδιοι....Τα παιδιά με αρρώστια δεν πρέπει να τα αγνοούμε...Πρέπει να τα στηρίζουμε όπως έκαναν ο Πέτρος και η Ανθούλα με τον Πάνο....Μας συγκίνισε που ο Πέτρος ζητούσε απο τον Σαρλό το αθάνατο νερό για τον άρρωστο φίλο τους....Μας στεναχώρισε που οι γείτονες αντιμετόπιζαν τον Πάνο και την μητερα του με αγένια και που αποχωρίστηκαν τα παιδιά στο τέλος.... (Πάτρα-Χρήστος Στ. Α'2)

    ΑπάντησηΔιαγραφή